Allergische en gevoelige huid

Sommige huiden reageren op bepaalde stoffen in o.a. cosmetica. Deze kunnen dan overgevoeligheids- en/of allergische reacties uitlokken. Dit uit zich vaak in roodheid, branderigheid, jeuk en soms bultjes. 
Slechts 10% van alle huidreacties blijkt een echte contactallergie. De rest zijn overgevoeligheidsreacties. Bij een echte allergie is het van belang uit te zoeken welke stof precies de reactie uitlokt. Dit kan een dermatoloog doen met behulp van plakproeven.

Hypo-allergene en dermatologisch geteste producten

De termen Hypo-allergeen en dermatologisch getest zijn met name marketing kreten. De stof waar u allergisch voor bent of waar u gevoelig op reageert bepaalt welk product u kunt verdragen. Als dat net een stof is waar niet op getest is, zegt zo’n kreet dus helemaal niets. Over het algemeen kunnen we wel stellen dat in hypo-allegene producten weinig actieve werkstoffen zijn verwerkt, waardoor de kans op een reactie iets afneemt. Het houdt echter ook in dat dat product niet zo heel veel toegevoegde waarde heeft.

Behandeling
Wij bieden diverse behandelingen aan, waarbij de kans op een reactie tot het minimum wordt beperkt. 

Thuisverzorging
Ook voor de gevoelige en de allergische huid hebben wij diverse producten die goed worden verdragen. Tijdens de behandeling zien wij hoe de huid reageert op de producten en aan de hand hiervan en aan de hand van onze jarenlange ervaring kunnen wij een goed passend advies voor thuisgebruik uitschrijven.

Onze visie
Wij denken dat er voor elke huid een passend product is. Wij hebben veel kennis van zowel de huid als van producten. Ons streven is uw huid in goede balans te brengen en haar voldoende weerstand te geven met als resultaat een soepele, gehydrateerde en stralende huid. Wij gaan voor effectieve huidverzorging met respect voor de huid!

AFSPRAAK MAKEN