INJECTABLES – FILLERS

Informatie over de behandelingen

 
Cosmetisch geneeskundige behandelingen zijn in twee soorten te verdelen en dat zijn chirurgische ingrepen en de minimaal invasieve technieken waaronder de Injectables vallen zoals Botox en Fillers. 
 
Wat is botox?
Botox is de handelsnaam voor botulinetoxine. Het is een gezuiverd eiwit dat, als het met een heel dunne naald in bepaalde spiergroepen wordt geïnjecteerd, de spier ontspant en tijdelijk stillegt. Hierdoor kan de huid zich herstellen op de plaats van de rimpel. Het effect van botulinetoxine is het beste bij rimpels die ontstaan als gevolg van gezichtsuitdrukkingen zoals, fronsrimpels, horizontale lijnen op het voorhoofd, lachrimpels en kraaienpootjes. 
 
Wat doet botuline toxine?
Het vermindert plaatselijk de spieractiviteit. Het legt de prikkeloverdracht tussen zenuw en spier stil waardoor de spieren een tijd lang niet meer, onwillekeurig, kunnen samentrekken. Door botox rechtstreeks in de spier te spuiten die de rimpel veroorzaakt, ontspant de spier waardoor de huid zich kan herstellen en de rimpel kan vervagen of zelfs helemaal verdwijnen.  
 
Wanneer zie je effect?
Het effect van botulinetoxine is vaak na 10 dagen tot 2 weken optimaal. Afhankelijk van de sterkte van de spieren in debehandeldezone blijft het resultaat 4 tot 6 maanden zichtbaar. De duur van het effect wordt duidelijk langer naarmate een bepaalde spier groep vaker wordt behandeld.  
 
Welke fillers zijn er?
De meest bekende niet permanente fillers zijn hyaluronzuren. Verder zijn er nog calciumhydroxylapatiet, melkzuur en Platlet Rich Plasma. Er zijn verschillende merken die hyaluronzuur fillers produceren.Afhankelijk van de eigenschappen, o.a. de viscositeit van het hyaluronzuur, wordt het product gebruikt voor het terugbrengen van volume in het gezicht, het vullen van de lippen, e.t.c. 
 
Enkele voorbeelden van hyaluronzuren: 
 
Restylane • Stylage • Juvederm • Teosyal • Glytone •  Princess
  
Wat is een hyaluronzuur?
Het is een biologisch afbreekbaar product die van nature in de huid voorkomt. Hyaluronzuur kan vocht opnemen en zorgt voor hydratatie en volume in de huid. 
 
Wat doet hyaluronzuur?
Met het ouder worden neemt de hoeveelheid eigen hyaluronzuur in je huid af. Een injectie van hyaluronzuur vult het verlies van volume aan en verbeterd de jeugdige uitstraling van het gezicht. Het geeft volume daar waar het eigen hyaluronzuur van het lichaam opgebruikt is. Hinderlijke lijntjes rond de mond, diepe lijnen tussen neus en mond en de volheid van je lippen kun je op deze wijze corrigeren. Met behoud van je natuurlijke expressie is het een niet-permanente injectable die na ongeveer 6 maanden tot 1 jaar door het lichaam wordt afgebroken. 
 
Wat is Radiesse?
Radiesse is een niet-permanente "longer lasting" filler. Radiesse is te vergelijken met de dikkere gels van hyaluronzuren. Het is samengesteld uit een waterige gel (70%) en calcium-hydroxylapatiet (30%) wat is opgebouwd uit calcium en fosfaat-ionen. Deze komen van nature ook in het lichaam voor, waardoor Radiesse veilig en biocompatibel is voor het vullen van zacht weefsel.   
 
Wat doet Radiesse?
De ingespoten gel lost geleidelijk op in het lichaam en wordt vervangen door lichaamseigen cellen die de plaats rondom CaHa-deeltjes innemen. Hierdoor ontstaat een zachte en flexibele vulling die bestaat uit CaHa-deeltjes en natuurlijk lichaamseigen collageen. De CaHa-deeltjes vallen langzaam uit elkaar en worden op een natuurlijke manier afgebroken.
AFSPRAAK MAKEN