Micro Needling behandeling

Effectief in de strijd tegen huidveroudering
 

Huidafwijkingen of huidstructuren zoals; acnelittekens, zonbeschadiging, grove poriën, grove huidstructuur, rimpels, pigmentvlekken, cellulite en striemen zijn onder andere indicaties voor behandeling met de micro needling therapie.


Huidroller
Bij de huidroller wordt er gebruik gemaakt van zo ongeveer 200 zeer fijne naaldjes op een rolletje. Deze roller kan gemakkelijk over het te behandelen gebied heen en weer gerold worden. De penetratie diepte van de naalden waar wij mee werken is 1 mm. Hierbij kan de huid handmatig en selectief worden verwond. Deze fijne naaldjes verwonden de dermis net genoeg om de vrijmaking van groeifactoren te bewerkstelligen. Zodoende wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Hierdoor wordt de huid sterker, weerbaarder, egaler van kleur en dikker. 
 
Effect
Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. De huid heeft tijd nodig om het collageen en elastine aan te maken. Dit proces kan echter wel een aantal maanden duren. De behandeling is in sommige gevallen ook goed te combineren met micro-dermabrasie, resurfacing behandelingen of fruitzuurpeelings.
 
Na de behandeling
De huid ziet er direct na de behandeling rood uit. Dit effect kan tot enkele dagen na de behandeling zichtbaar zijn. De huid kan na de behandeling wat warm en prikkelend aanvoelen, alsof er te lang in de zon is gezeten. Na een intensieve behandeling kunnen enkele kleine ontstekingen, puntbloedinkjes en/of kleine blauwe plekjes ontstaan, dit is niet ernstig en trekt vanzelf weer weg. De huid moet enkele weken na de behandeling goed beschermd worden tegen de zon met een hoge beschermingsfactor.
 
Resultaten van de behandeling kunnen zijn; gladdere, frissere huid, verfijning van grove poriën, rimpels en fijne lijntjes, verbetering van de huidstructuur, vermindering van bruine vlekken, opvulling van acnelittekens, gladder maken van operatie of traumatische littekens.

Intake
Voorafgaand aan de behandeling vindt altijd een uitgebreid eerste consult plaats met het opstellen van een informed consent. De schoonheidsspecialist kan zo de huid goed beoordelen en een behandelplan opstellen.

Behandelingen en prijzen

AFSPRAAK MAKEN