ECZEEM

Eczeem en de gevoelige huid

Eczeem komt in vele vormen voor en kan verschillende oorzaken hebben. Je kunt er vanaf de baby-tijd last van hebben, maar het kan ook op latere leeftijd ontstaan. Veel voorkomende symptomen zijn: jeuk, roodheid, schilfering, bultjes en blaasjes.
 
Behandeling
Ook of misschien wel juist als u last heeft van eczeem is een goede huidverzorging belangrijk. Wij bieden behandelingen en producten die voor de meest gevoelige huiden geschikt zijn. Wij kunnen u tijdens een gezichts- en/of lichaamsbehandeling laten genieten van de weldaad van verzachtende producten op natuurlijke basis met zo weinig mogelijk ingrediënten waardoor de eczeem klachten niet verergeren maar in veel gevallen zelfs tot huidverbetering leiden.
 
Thuisverzorging
Voor de dagelijkse verzorging van de eczeem-huid hebben wij een aantal verschillende mogelijkheden. Welk product het beste bij uw huid past kunnen wij samen met u, aan de hand van een vragenlijst en door observatie tijdens een behandeling, bepalen.
 
Er zijn een aantal algemene adviezen die voor iedereen met een gevoelige- en/of eczeem-huid aan te raden zijn:
 
  • Gebruik dagelijks een voedende, vette creme of olie. Bij voorkeur op natuurbasis.
  • Gebruik mak-up op natuurlijke basis. Reinig regelmatig uw kwasten.
  • Reinig uw huid dagelijks met milde reiningsproducten. Gebruik geen reinigingsdoekjes, deze laten stoffen achter op de huid die de beschermende huidbarriere aantasten.
  • Douche of baad niet te vaak, te heet en te lang en gebruik geen zeep. Kies liever een reinigende olie.
  • Zon kan eczeem klachten verminderen. Gebruik wel een zonnebescherming met natuurlijke filters. Geniet van de zon, maar wel verstandig en met mate.
  • Draag luchtige, katoenen kleding.
  • Eet gezond, zorg voor voldoende afweer.
  • Probeer stress te vermijden of zoek een manier om hier goed mee om te gaan en los te laten.
 
Medicijnen
Soms is het nodig om medicijnen te gebruiken om eczeem onder controle te krijgen. Meestal lukt dat goed met de juiste zalven en cremes die de huisarts of dermatoloog kan voorschrijven. Schroom niet om huisarts om hulp te vragen. Vanwege de bijwerkingen die deze medicijnen kunnen hebben is het altijd raadzaam te kijken of de huid op een natuurlijke wijze behandeld kan worden als de klachten weer afgenomen zijn. Dit ook om een verslaving van de huid aan minerale vetten te voorkomen. 
 
Onze visie
Met onze manier van behandelen en verzorgen van de eczeem huid proberen wij de natuurlijke huidbarriere weer in balans te krijgen en haar een betere weerstand te geven, waardoor de huid beter beschermd is voor invloeden van buitenaf en hier minder snel op reageert. Wij gaan voor effectieve huidverzorging met respect voor de huid!
 
AFSPRAAK MAKEN