Génique heeft de oplossing voor huidproblemen

Acne of overbeharing?

Huidinstituut Génique heeft de oplossing

Er zijn mensen die ’s morgens opstaan, een douche nemen, dagcrème op hun gezicht aanbrengen en klaar! Helaas is niet iedereen behept met een gezonde huid. Iemand met huidproblemen kan zich erg onzeker voelen. ‘Schaam je niet, blijf er niet mee rond lopen en kom naar ons toe!”, moedigt Mariëlle Korsman mensen met acne of overbeharing aan. In haar Huidinstituut Génique heeft ze, in de afgelopen 30 jaar, al menigeen van die vervelende huidkwaal afgeholpen en ook met ongewenste haargroei weten ze daar wel raad.

Acne, wat is dat eigenlijk?

Acne wordt o.a. veroorzaakt door de schommeling van hormonen waardoor de talgklieren worden aangezwengeld tot overproductie. Bij acne denkt iemand al gauw dat het alleen pubers overkomt. Maar niet bij iedereen verdwijnt het na de puberteit. Heeft u een bepaald huidtype, van nature een vette huid en bent u ontstekingsgevoelig? Dan kunt u tot op latere leeftijd nog last houden van acne.

De behandeling

Bij Génique kunnen ze de meeste soorten acne behandelen. U begint dan met een kuurtraject waarin u kort achter elkaar een aantal behandelingen krijgt. Het is belangrijk dat u zelf thuis met de gebruikte producten aan de slag gaat en als na een paar maanden het gewenste resultaat is bereikt, is het daarna een kwestie van goed onderhoud.

Voor de aanpak gebruiken ze in het instituut een zuurhoudend product speciaal gericht op de huidproblematiek. Met resurfacings, of peelings in de volksmond, worden werkstoffen ingebracht waardoor de huid getriggerd wordt in een versneld tempo nieuwe, jonge en gezonde huidcellen aan te maken. De oude huidlaag wordt afgestoten, de talgklier tot rust komt en gaat minder talg produceren waardoor de ontstekingen verdwijnen.

Verder is er ook nog de traditionele acnebehandeling. Uw huid wordt dan eerst gereinigd, met een lichte peeling worden alle onzuiverheden verwijderd en de behandeling wordt afgesloten met een masker.

De duur van de behandeltraject hangt af van hoe trouw u er thuis zelf iets mee doet, vergelijk het met een tandvleesprobleem dat ook niet weg gaat zonder thuis te flossen en te poetsen. Als u het echt serieus aanpakt, ziet u met een maand of 3 á 4 significante verbeteringen optreden.

Voeding

Met een gezond eetpatroon, eventueel ondersteund door voedingssupplementen, is volgens Mariëlle Korsman veel winst te behalen als het om huidproblemen gaat. Van suikers is bekend dat ze ontstekingen kunnen veroorzaken in het lichaam en in de huid. Ook alle transvetten en harde vetten wakkeren ontstekingsprocessen aan en zijn gewoon slecht voor ons lichaam. Daarom geven ze bij Génique ook voedingsadviezen, al tijdens de intake is het onderwerp van gesprek. Onder gezond eten verstaat niet iedereen hetzelfde. U kunt zich natuurlijk houden aan de schijf van 5. Maar misschien staat u wel open voor de tips van Mariëlle Korsman over orthomoleculaire voeding. Ze leert u dan te letten op het onderscheid tussen bewerkt en onbewerkt voedsel. ‘Een koekje op zijn tijd is niet erg, het leven moet wel leuk blijven, maar probeer het wel te beperken. Dat is beter voor de huid!’  

Ongewenste haargroei

Je hebt overbeharing en ongewenste beharing. Overbeharing komt vanaf de puberteit voor, maar vooral bij vrouwen boven de 50 in het gezicht. Het is bij Génique heel goed te behandelen met een laserkuur, elektrisch ontharen of harsen. Ongewenste beharing bevindt zich bij vrouwen meestal op de benen, bij de oksels en de bikinilijn en bij mannen op de rug, borst of buik. De grote oppervlaktes worden voornamelijk met hars en laser behandeld.

Vertrouwensrelatie

Bij Génique hechten ze heel veel belang aan een vertrouwensrelatie met u als cliënt. Als de problemen zijn opgelost volgt het onderhoudstraject. Door de ontstane band komt het regelmatig voor dat een cliënt zich veel vrijer voelt om ook hulp te vragen voor andere problemen, bijvoorbeeld die nare beharing bij de liezen die overigens ook weer tot acnevormen kan leiden.

Verzekering

De behandeling, zowel voor acne als voor ontharing in het gezicht, wordt (deels) vergoed door de verzekering. Mits u een aanvullende verzekering heeft en aan de voorwaarden voldoet.  

Tot slot

Bij Génique kunt u uiteraard ook terecht voor huidverbeterende gezichtsbehandelingen buiten de genoemde huidproblemen. En tot slot: ‘schaam u niet, blijf er niet mee lopen, we kijken hier nergens van op!’, benadrukt Mariëlle Korsman nog maar eens. 

AFSPRAAK MAKEN