ROSACEA

Rosacea en Couperose Rosacea is een huidaandoening die zich kenmerkt door roodheden in het gelaat en komt in verschillende gradaties voor. Soms wordt de rosacea ten onrecht aangezien voor acne. Het komt bij zowel vrouwen als mannen voor, hoewel vaker bij vrouwen, en met name vanaf het 30ste levensjaar.

De verschijnselen Men ziet roodheid (rozerood, soms wat paarsrood) van de wangen, doorlopend over de neusrug en neuspunt, het midden van het voorhoofd en de kin. Daarbij zijn er rode uitgezette oppervlakkige vertakte bloedvaatjes te zien (zgn “teleangiëctasieën”). Ook de roze wangen ofwel couperose is een vorm van rosacea. Bij ernstige vormen zien we ook rode bultje en rode gelige puistjes op de genoemde plaatsen. Kenmerkend is dat er geen meeëters (comedonen) worden gezien, zoals dat bij acné het geval is. Ook is er geen sprake van schilfering zoals dat bij seborroïsch eczeem wordt gezien. Zwelling (oedeem) van het gelaat kan in lichte mate voorkomen als er veel bultjes en puistjes zijn. Behalve de kosmetisch storende afwijkingen klaagt men ook wel eens over branderigheid in de plekken.

Behandeling Wij kunnen rosacea op de volgende manieren behandelen:

Coagulatie (dichtbranden): Hierbij worden de vaatjes met behulp van een naaldje dichtgebrand. IPL: Hierbij worden de vaatjes met behulp van Intens Pulsed Light dichtgebrand. -pH-formula C.R.: Dit is een resurfacing behandeling, waarbij de huid vernieuwd wordt en steviger gemaakt wordt, waardoor de huid minder last heeft van de invloeden van buitenaf en minder snel ontstekingen zal vertonen. Hydradermie: Complete gezichtsbehandeling: Hierbij wordt de huid gevoed, gekalmeerd en weerbaar gemaakt voor de invloeden van buitenaf. Chi behandeling: Korte gezichtsbehandeling: Bij deze behandeling gebruiken we uitsluitend producten op natuurbasis, zonder conserveringsmiddelen. De behandeling kalmeert en verzorgt de huid. Glad Skin: Dit is een product dat u zelf thuis kunt gebruiken naast uw normale dagelijkse verzorging.

De behandeling bij ons in het instituut wordt altijd per individu samengesteld en geadviseerd aangezien er verschillende vormen zijn en iedereen anders reageert.
Thuisverzorging Bij de lichte vormen van rosacea is te veel doen nadeliger dan niets doen. Zo min mogelijk dus de huid irriteren. Niet allerlei huismiddeltjes gebruiken. Het is dus belang bij een ervaren en deskundige schoonheidsspecialiste advies in te winnen, bij voorkeur een die de opleiding Dermatologie voor schoonheidsspecialisten heeft gevolgd. Een milde dag- of nachtcrème is vaak voldoende. stoombadjes of natte omslagen met lauwwarm water worden als aangenaam ervaren. Camouflage is niet verboden, maar pas op met te stevig boenen van de huid bij het verwijderen van de make-up. Gebruik dus een milde reiniging. Vermijd irritatie van de huid zoals felle koude, gure wind, overmatig zonnen, rokerige ruimtes. Vermijd middelen, die vaatverwijding veroorzaken zoals sterke kruiden en alcohol. Warme eten ( bijv. soep) eerst wat laten afkoelen vóór inname. Gebruik nooit sterk werkende coricosteroïd-crèmes of -zalven in het gelaat.

Medicijnen Soms is het onontkoombaar om toch medicijnen te gebruiken. Indien behandeling door ons en u thuis niet de gewenste resultaten geeft, zullen wij u doorverwijzen naar uw huisarts. Het komt ook regelmatig voor dat de huisarts naar ons toe doorverwijst. Bij de wat zwaardere gevallen van rosacea is samenwerking tussen client, huisarts en schoonheidsspecialiste vaak de beste oplossing.

Onze visie Wij vinden het van belang de huid respectvol te behandelen met producten die afgestemd zijn op de individuele huidconditie. Ons streven is om de huid in balans te brengen en haar te beschermen voor invloeden van buitenaf en haar hier ook weerbaarder voor te maken. Dit kunnen wij niet alleen, dat lukt alleen als we de samenwerking aan gaan en u thuis ook de juiste verzorging toepast. Met een persoonlijk advies, welke regelmatig wordt aangepast en bijgesteld naarmate de huidconditie verbetert begeleiden wij u naar een mooie en gezonde huid.
AFSPRAAK MAKEN