PIGMENTVLEKKEN

Er zijn vele soorten pigmentafwijkingen en kunnen vanaf de geboorte aanwezig zijn of op latere leeftijd ontstaan. Ze komen op het gelaat en op het lichaam voor en variëren in grootte en aantal. Er zijn hyper- en hypo-pigmentaties die voortkomen uit veranderingen en/of beschadigingen van de pigmentcellen. Dit uit zich in donkere of lichte verkleuring van de huid.

Soorten
De meest voorkomende pigmentafwijkingen zijn o.a.:

 • Vitiligo
 • Pityriasis Versicolor
 • Melasma of zwangerschapsmasker (ook bij langdurig pilgebruik)
 • Post-inflammatoire hyper- en hypo-pigmentatie (restpigment na acne, eczeem, schaafwonden e.d.)
 • Sproeten
 • Moedervlekken
 • Ouderdoms- of lever-vlekken

Behandeling
Afhankelijk van de soort pigmentafwijking passen wij diverse behandelingen toe. Soms is een combinatie van verschillende behandelmethode noodzakelijk. We bekijken samen met u wat de beste behandelmethode voor u is en het beste bij u past. Het gaat bijna altijd om kuurbehandelingen.

De volgende behandelingen zijn toe te passen bij pigmentafwijkingen:

 • Microdermabrasie
 • Micro-Needling met Dermaroller en Dermapen
 • pHformula resurfacing peelings
 • IPL lichttherapie
 • Hydradermie
 • Camouflage

Thuisverzorging
Het succes van de behandeling is sterk afhankelijk van uw thuisverzorging. Zeker bij het verminderen van hyperpigmentatie is een intensieve zonbescherming een absolute must, aangezien zon de aanmaak van pigment direct stimuleert. Bij hypopigmentatie moet de huid beschermt worden om op korte termijn verbranding te voorkomen en op lange termijn huidkanker.

Als u kiest voor behandelingen met pHformula-peelings microneedling of microdermabrasie is het gebruik van bepaalde voor- en nabehandelings-producten noodzakelijk. Dit zijn erg intensieve behandelingen waarbij in versneld tempo nieuwe huid wordt aangemaakt en om dat te kunnen bewerkstelligen moet de huid voldoende werkstoffen toegediend krijgen. U krijgt altijd een persoonlijk uitgeschreven thuisverzorgings-advies mee, waarop u alles kunt terug vinden qua kosten en hoe de producten te gebruiken.

Onze visie
Met de diverse mogelijkheden die wij in huis hebben kunnen we pigmentafwijkingen die u storend vindt goed behandelen mits u met ons de samenwerking aangaat en thuis uw verzorging aanpast. Dan is succes gegarandeerd!

Pigmentvlekken zijn erg vervelend en u wilt er graag zo snel mogelijk van af. Het komt zowel op jongere als oudere leeftijd voor.


Oorzaak pigmentvlekken:

Door verouderingsproces; dat is het proces dat erfelijk bepaald is maar ook kan worden beïnvloedt door een reeks van omgevingsfactoren. Deze zijn: hormonale veranderingen, anti-conceptie pil, ziekten, voeding, roken, medicijngebruik en UV stralen van zon of zonnebank.
De meest voorkomende oorzaak van pigmentvlekken is zonschade van de huid, soms al opgelopen op jongere leeftijd. Het is belangrijk te weten dat overmatige zonbestraling of zonnebankgebruik in de huid schade kan laten ontstaan. Deze schade ervaar je meestal niet zolang je nog jong bent maar deze schade , opgelopen in je jeugd, kan op latere leeftijd problemen gaan geven. Die kan dan bijvoorbeeld leiden tot huidkanker.

Erger voorkomen:
Het is belangrijk om de huid goed te beschermen. Zowel het gelaat als de handen beschermen. Gebruik een zonnecrème met de juiste factor en draag een petje of zonnehoedje. Voorzichtigheid met zonnebank is aan te raden liever geen gebruik hiervan. Geen parfum opspuiten in de zon en goed de bijsluiters van medicijnen lezen.

Effectieve behandeling:
PH Formula is een krachtige behandeling tegen hyperpigmentatie en gaat ophopingen van melanine in de epidermis tegen en verwijdert de reeds ontwikkelde pigmentophopingen. Door de innovatieve effectieve werking kunnen er optimaal zichtbare resultaten behaald worden met een minimaal risico.

Zie ook:

- ouderdomsvlekken
- zwangerschapsmasker

Behandeling pigmentvlekken:

PH Formula
Micro-needling
IPL
T-Away

AFSPRAAK MAKEN