MANNENHUID

De structuur van de huid van de man is anders dan bij een vrouw. De mannenhuid heeft een dikkere hoornlaag, grotere talg- en zweetklieren, en een hogere doorbloeding. Ook hebben veel mannen last van huidirritaties na het scheren. Na de pubertijd maakt de mannenhuid ook meer talg aan (d.m.v. hormonen) dan bij vrouwen. Dat is ook de reden waarom mannen langer last hebben van onzuiverheden. Los van de leeftijd hebben mannen ook een hogere collageendichtheid dan vrouwen. Een mannenhuid is minder goed bestand tegen zonlicht dan de vrouwenhuid. Een man smeert zich niet snel in met zonproducten met een beschermingsfilter. De veroudering als gevolg van deze zonschade gaat dan sneller dan de biologische veroudering, waardoor een man er op latere leeftijd toch ouder uitziet dan een vrouw. Wanneer de huid van de man veroudert worden de rimpels dieper.

 
Oorzaken gevoeligheid mannenhuid:
 De mannenhuid is gevoelig voor weersinvloeden.
- Roken.
- Zonlicht ( hierdoor sneller last van pigmentvlekken en couperose)
- Slecht of helemaal niet verzorgen met producten. 
 
Adviezen voor nat scheren:
Scheer na het douchen want dan zijn de haren en de huid zachter. Gebruik geen alkalische producten om te scheren want die drogen de huid uit. Let op de haargroeirichting, scheer met de haargroei mee. Scheer met de juiste druk, niet te hard anders geeft dit irritatie. Gebruik geen eau de toilette op uw gezicht of aftershave producten met alcohol, deze irriteren de huid en tasten het beschermende laagje van de huid aan.
Gebruik een scherp en schoon mes. Spoel het mes na iedere scheerbaan met heet water af
Bij een zware baardgroei kunt u tegen de haargroeirichting in scheren, maar wel nadat u eerst met de haargroeirichting mee hebt geschoren. Breng dan wel opnieuw een scheerproduct aan voordat u voor de tweede keer gaat scheren.
 
Adviezen voor droog scheren:
Houd de baardharen zo hard en stug mogelijk, dus niet eerst douchen. De baardharen mogen met koud water gedept worden dan gaan ze overeind staan, wel goed afdrogen en dan scheren. Wanneer de huid niet glad genoeg is kan een pre-shave gebruikt worden dan gaan de haren overeind staan en worden stugger.
Reinig en desinfecteer regelmatig de scheerkop. Reinig de huid na het scheren van scheerstof, zodat de huid niet kan irriteren en dan beter een verzorgend product op kan nemen.
 
Een aantal behandelingen voor de  mannenhuid:
 
 
AFSPRAAK MAKEN