IPL Definitief ontharen

Definitief ontharen met IPL

Introductie

U kent ongetwijfeld het traditionele harsen; het is pijnlijk en de haren komen over het algemeen snel terug. Dus tussentijds maar weer scheren, knippen of epileren! Ook elektrisch ontharen heeft nadelen; het is behoorlijk pijnlijk, omdat er door de naald stroom loopt en omdat men per individuele haar werkt, duurt het lang voordat een groter oppervlak haarvrij is gemaakt. IPL kent voorgaande nadelen niet. Het combineert de voordelen van de traditionele methodes. Op een snelle en effectieve manier worden via de IPL-flitsen de haarwortels verhit en daar kunnen ze niet tegen. De haarwortel sterft af, en er kan op die plek geen haar meer terugkomen. Als we dat combineren met het feit dat de IPL-flits vele haren tegelijk flitst én het gevoel te vergelijken is met een elastiekje wat men tegen de huid schiet, biedt dit u een zeer effectieve methode tegen overbeharing (ervaar het zelf bij de proeflitssessie tijdens de intake).

Zowel het gezicht als het lichaam zijn te behandelen. Ook voor de man biedt dit oplossingen, denk bijvoorbeeld aan de rug of de onderste rand van de baard, daar waar vaak (scheer-) irritaties ontstaan.

Certificaten
Uiteraard beschikken we over de juiste opleidingen en certificaten, om deze behandelingen te geven. Daarnaast zijn wij door de Anbos gecertificeerd voor lichtflitsontharing. 

 
Afspraak gratis intake
Maak de vrijblijvende afspraak voor het gratis intake gesprek met de proefflitsen om uw specifieke situatie te bekijken. Lees alvast het intake- en informatieformulier over de specifieke voordelen, maar ook wat de nadelen van IPL kunnen zijn.
 
IPL tegen acne, rimpels en couperose

Acne
Indien u acne heeft die door een huidbacterie wordt veroorzaakt, is deze met IPL goed te behandelen. Deze bacterie leeft namelijk uitsluitend in een zuurstofarme omgeving. Met ons IPL-systeem voegen we zuurstof aan de huid toe, waardoor de bacterie niet kan overleven. Na ongeveer zeven à tien behandelingen en in combinatie met de juiste huidverzorging, zal de acne drastisch verminderen.

Rimpelvervaging
Om rimpelverzachting te bereiken, worden korte gepulseerde ipl-flitsen aan de huid afgestaan. Hierdoor worden de collageen- en elastinevezels geactiveerd. Door de nieuwe collageen aanmaak wordt de rimpel langzamerhand van binnenuit opgevuld. Na zo'n acht à tien ipl-behandelingen is een goed resultaat zichtbaar.
 
Couperose
Ook de vaak ontsierende couperose kunnen wij succesvol met IPL aanpakken. Door middel van snelle gepulseerde ipl-flitsen worden de bloedvaatjes aangepakt en minder zichtbaar. Na ongeveer tien behandelingen is een mooi resultaat behaald. Aangezien couperose een genetisch bepaalde bloedvatafwijking is, zal het wel nodig zijn de behandeling af- en toe te herhalen. Met zo'n 'onderhoudsbehandeling' die kan variëren tussen eens per half jaar of eens per 3 jaar, zult u dan het resultaat kunnen vasthouden. Omdat couperose zeer persoonlijk is kunnen we hier slechts algemene informatie geven. Neemt u even kontakt op als u persoonlijke infomatie wenst.
Wat is IPL eigenlijk?
Het IPL-systeem heeft een handvat met daarin de IPL-flitslamp. Deze geeft gedurende een aantal milliseconden (tussen de 20 en 40 ms) gepulseerde lichtenergie op de huid af. De intensiteit van de lichtenergie stellen wij in op basis van om de dikte en kleur van het haar. De flitsshots worden aangestuurd via een voetpedaal. De energie die op de huid wordt geflitst, wordt omgezet in warmte, die via het pigment in de haar naar de wortel wordt getransporteerd, waarna de wortel en voedingsbodem (bulbus) van de haar worden opgewarmd en vernietigd. Per behandeling kunnen we ca. 15-20% van het aanwezige haar vernietigen, de rest zit in de rust-, of uitvalfase. De vernietigde haar gaat na twee weken uitvallen en kan niet meer terugkomen.

Veiligheid
Omdat gewerkt wordt met hoog gepulseerd (flits)licht is het dragen van een beschermbril door u en de behandelend specialiste standaard. IPL is overigens de afgeleide van de al wat langer bestaande laserontharing. Het voordeel van IPL is dat het bereik van de lamp specifiek is afgestemd op o.a. ontharen waardoor het een veiligere methode is.
 
Haarkleur
Bij IPL gaat het dus om het pigment in de haar dat de warmte moet vervoeren, dus hoe donkerder uw haar, hoe meer warmte er naar de wortel geleid wordt en hoe effectiever de behandeling zal zijn.
AFSPRAAK MAKEN