GROVE PORIËN

Poriën zijn de zichtbare openingen van de haarfollikels, waarin de afvoerbuisjes van de talgklieren uitmonden. 
Ze komen vaak voor op de kin en neus of over het gehele gelaat.  Een gecombineerde huid heeft  grove poriën op het voorhoofd, neus en kin en een vette huid heeft grove poriën over het gehele gelaat.
 
Kenmerken:
Van een jonge, veerkrachtige vette huid: open of verstopte poriën – rond in doorsnee.
Van een oudere verslapte huid: open poriën = ovaal in doorsnee.
 
Oorzaak grove poriën volgens Dermatologen:
Naarmate je ouder wordt neemt de hoeveelheid collageen in de huid af. Hierdoor vermindert ook de stevigheid van de poriewandjes. Talg en make-upresten en andere vormen van vervuiling die erin achterblijven, rekken de poriën als het ware op, ‘waardoor ze in hogere mate zichtbaar blijven. ‘ook zweetklieren in de huid vergroten en door het slapper worden van de huid komen ze meer aan de oppervlakte te liggen.
 
Welke stoffen helpen om poriën te verkleinen:
- Fruitzuren: ze zorgen ervoor dat de dode huidcellen versneld opgeruimd worden, waardoor de poriën schoner blijven. 
- Retinol: (vit A) deze stof heeft net zoals fruitzuren het vermogen om de celvernieuwing een prikkel te geven, waardoor de dode             huidcellen minder snel verstoppen. Tevens werkt retinol ook als collageenprikkel waardoor ook de stevigheid van de huid     toeneemt. 
- Siliconen: vraag naar product van Pupa bij Ferenchy dat is ideaal om de poriën onder de make-up te verminderen. Dit legt een dun laagje over de huid waardoor poriën minder zichtbaar zijn. Bovendien voorkomt het laagje dat vuil uit de buitenlucht en / of make-up in de poriën zakt, dat er anders voor zou zorgen dat ze zichtbaarder worden. 
- Uv-filter: Dit beschermt de huid tegen uv-straling om het proces van collageen- en elastineafbraak te vertragen. 
- Gebruik crèmes met een matterend effect, het liefst voor een gecombineerde huid.
 
Doeltreffende behandelingen voor grove poriën:
 
De peeling van Ph Formula en de Green Peel van Schrammek, zijn uitermate geschikt voor grove poriën. Deze peelings zorgen er niet alleen voor dat de huid voor langere tijd weer heel schoon is, maar de poriën zullen ook aanzienlijk krimpen en de huid zal weer steviger aanvoelen. Er wordt weer meer collageen aangemaakt en de structuur van de huid wordt mooier. Het haalt een dun laagje van de huid af en hierdoor gaat de huid vervellen en eronder wordt een frisse huidlaag zichtbaar.
 
Hoe kunt u grove poriën voorkomen:
 
In de ochtend en avond goed reinigen met reinigingsmilk en adstringerende lotion en 2 x per week de huid een peeling geven.
Een goed verzorgend product gebruiken aangepast op uw huid.
 
Maak vrijblijvend een afspraak bij Huidindtituut Génique voor een advies voor grove poriën te behandelen of te verzorgen.
 
Behandeling grove poriën:
 
PH Formula 
Green Peel (Dr. Chr. Schrammek)
Microdermabrasie
Microbiotic behandeling 
Active Clearing 
Micro needling
AFSPRAAK MAKEN