DONKERE KRINGEN

Donkere kringen onder de ogen
Donkere kringen onder de ogen geven een moe en verouderd aspect. 
We onderscheiden:
a.    chronische kringen onder de ogen.
b.    Tijdelijke kringen onder de ogen.
 
a. De chronische kringen onder de ogen kunnen een gevolg zijn van:
1.      Diepliggende ogen
2.      Pigmentatie
 
Diepliggende ogen z.g. “holle ogen” zijn vooral een aangeboren aangelegenheid en een kwestie van skeletbouw. Dit komt vooral voor bij magere mensen met smalle “benige” gezichten. Uiteraard kan dit verschijnsel ook tijdelijk ontstaan door sterke vermagering of door verdriet en zorgen. Hierbij zakt de oogbol in de oogkas naar onderen en naar achteren door vermindering van het omringende vetweefsel.
 
Wat te doen bij donkere kringen bij ogen:
Ingeval van kringen onder ogen bij diepliggende ogen kunnen wij slechts met make-up trachten dit wat minder zichtbaar te maken. Met de make-up van Pupa kunnen wij dit goed camoufleren en door op een bepaalde manier de ogen op te maken wordt dit minder zichtbaar en kan er optisch meer “volume’” worden gegeven. Dit zelfde geldt ook voor de aangeboren pigmentatie in de huid van het onderooglid.
 
De tijdelijke (meer blauwe) kringen onder de ogen ontstaan ten gevolge van vermoeidheid, slaaptekort, overmatige inspanning, psychische invloeden, ziekte, enz. Het blauwig aanzien is toe te schrijven aan het doorschemeren van het vertraagde aderlijke bloed door de dunne huid. Dit kan ook vrij plotseling gebeuren b.v. door schrik, depressie of een psychische schok. Hierbij daalt de bloeddruk, waardoor vochtverlies in het weefsel optreedt, hetgeen verminderde weefselspanning veroorzaakt, met als gevolg een terugzinken van de oogbol. Veel vrouwen hebben in de periode voor of tijdens de menstruatie kringen onder de ogen door een veranderde spanning in bloed en lymfevaten. De behandeling bij kringen onder de ogen moet gericht zijn op het stimuleren van de doorbloeding.
 
Behandeling donkere kringen:
Hydradermie lift yeux ( Guinot)
 
Deze behandeling zorgt voor een betere doorbloeding en een betere spankracht voor de huid, tevens verzorgt en hydrateert deze behandeling de huid. Aan te raden in kuurverband. 
AFSPRAAK MAKEN