Cryo behandeling

Cryo-behandeling, het verwijderen van (steel)wratjes, pigmentvlekken, ouderdomsvlekken en andere onsierende huidoneffenheden.
 
Wat is Cryo?
Met cryotherapie verwijder je heel nauwkeurig goedaardige huidoneffenheden,  vaak ook huid frutsels genoemd. Met behulp van een soort pen, waarbij uit de punt vloeibaar N20-gas stroomt, is het mogelijk om nagenoeg pijnloos, huidoneffenheden zeer precies te bevriezen. Groot voordeel  hierbij is dat het omliggende weefsel gespaard blijft. Na genezing is er (nagenoeg) niets meer zichtbaar en zijn de storende oneffenheden verdwenen.
 
Wat kun je ermee behandelen?
Goedaardige huidoneffenheden als gesteelde wratjes (fibromen), ouderdomswratjes, ouderdomsvlekken en pigmentvlekken zijn zeer goed te behandelen met deze methode. Kleine oneffenheden zijn meestal met één behandeling verdwenen, grotere oneffenheden hebben meerdere behandelingen nodig.
 
 
Hoe ziet mijn huid er na de behandeling uit?
Direct na de behandeling is een huid rood en in het behandelde gebied zijn bultjes zichtbaar (alsof je bent geprikt door een mug). De dag erna kleurt de behandelde huid donkerrood tot zwart en ontstaat er een korstje en is de zwelling verdwenen. Na 5-10 dagen laat het korstje vanzelf los en is de nieuwe huid zichtbaar. In de eerste periode kan deze huid lichter of roziger zijn, dit trekt na verloop van tijd vanzelf bij.
 
 
Hoe moet ik mijn huid verzorgen na de behandeling?
Na de behandeling moet blootstelling aan UV (zon, zonnebank) beslist vermeden worden en dient er tevens een hoge beschermingsfactor (spf 50) te worden gebruikt gedurende 4 weken, ook in de winter! Het krabben aan korstjes is absoluut niet toegestaan; de huid heeft tijd nodig om te herstellen.
 
AFSPRAAK MAKEN