COUPEROSE

Blijvende verwijdingen (door elasticiteitsverlies) van de opper-vlakkige haarvaten in de huid ten gevolge van bindweefsel-degeneratie van de bloedvatwandjes.

Kenmerken couperose:
De verwijde haarvaten schemeren als fijne rode adertjes door de huid heen. Afhankelijk van de aard van de veroorzaakte factor kan de huidskleur in de omgeving van de couperose sterker rood of purperrood zijn.

Waar komt couperose meestal voor:
Voorkeurplaatsen van couperose zijn de wangen en de neus van de gezichtshuid.

Oorzaken Couperose:
Deze kunnen zowel van uitwendige als van inwendige aard zijn.
Uitwendige oorzaken couperose: berusten vooral op grote temperatuurverschillen (langdurige hitte, resp. koude inwerkingen) en het gebruik van niet aan het huidtype aangepaste cosmetica, roken, te hard uitdrukken van puistjes,
Inwendige oorzaken couperose: kunnen samenhangen met verkeerde voedingswijze (overmatig gebruik van prikkelende spijzen en dranken), maag/darm- en leverstoornissen, constipatie, de hormoonhuishouding, met rosacea, met ouderdomsatrophie van de huid, verzwakking van de huid door ziekten, neurose.

Kosmetische behandeling en adviezen couperose:
Berusten op: normalisering van de doorbloeding (voornamelijk gericht op de afvoer), zoals de lymfedrainage, kalmerende behandelingen, aangepaste huidbescherming, vaattoniserende producten.

Behandeling couperose:
• PH Formula
• T-away
• IPL

AFSPRAAK MAKEN